fbpx

Αυτο-συνέντευξη για τον Κύκλο – 13/6/99

«Όπως γνωρίζουν όλοι οι φίλοι και μαθητές μου, είχα πάντα εμμονή με τις οικογενειακές και προσωπικές αναμνήσεις και δεν θεωρώ απίθανο αυτή η εμμονή να συνέβαλε και στην αγάπη μου για τη φωτογραφία.

Όταν πέθανε ο πατέρας μου, το 1980, συνειδητοποίησα ότι γνώριζα ελάχιστα για τα νεανικά του χρόνια. Με μεγάλη όμως χαρά, σκαλίζοντας τα συρτάρια του, διαπίστωσα ότι η πληθώρα των επιστολών και ενθυμημάτων που είχε αφήσει κάλυπτε εν μέρει το κενό. Από τότε ξεκίνησα να μαζεύω και να ταξινομώ φωτογραφίες, βίντεο και επιστολές.

Με έκπληξη λοιπόν ανακάλυψα τις προάλλες αυτή την ξεχασμένη βιντεοσκόπηση που αφορούσε τον Φωτοχώρο και τον Κύκλο. Η λήψη έγινε στις 13-6-99, στο εντευκτήριο του Φωτογραφικού Κύκλου στην Τσακάλωφ, από εμένα χωρίς παρουσία άλλων και χωρίς πρόθεση να χρησιμοποιηθεί κάπου η εγγραφή αυτή. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την απότομη διακοπή της εγγραφής όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου.

Μια παράπλευρη χρησιμότητα της εγγραφής αυτής είναι ότι διαπίστωσα πόσο δίκιο έχει η Νανά όταν λέει πως όταν μιλάω χαϊδεύω συνέχεια τη φαλάκρα μου».

Πλάτων Ριβέλλης